Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2017. Október 09. 07:24, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Ammónia szivárgott egy váci üzemben

Ammónia szivárgott egy váci üzemben

Műszaki meghibásodás miatt ammónia szivárgott egy váci üzem kompresszorházában, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel vasárnap.

Csámpai Attila elmondta, hogy a hűtéssel foglalkozó üzem 50 négyzetméteres kompresszorházában mintegy 5 kilogramm ammónia került a levegőbe. Hozzátette, hogy a váci tűzoltók speciális védőruhában behatoltak a helyiségbe és biztonsági zónát alakítottak ki, valamint tolórekeszekkel elzárták a helyiséget.

Az érintett területről 26 embert mentettek ki, akik közül egyet, a gépmestert könnyebb sérülésekkel megfigyelésre kórházba szállítottak. A kiszabadult ammóniát vízzel hígították és jelenleg vizsgálják, hogy került-e a kiszivárgott gázból a levegőbe. További lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség - fűzte hozzá Csámpai Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:43, péntek | Belföld

MNB: szeptemberben tovább lassul az infláció

2024. Szeptember 27. 07:42, péntek | Belföld

Czomba Sándor: a minimálbérnek 2027 január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát

A minimálbérnek 2027. január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát

2024. Szeptember 26. 08:17, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter az ENSZ-közgyűlésben: a kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez

A kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez Ukrajnában - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán helyi idő szerint szerdán mondott beszédében.