Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Január 04. 12:21, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Hatalmas pusztítást végzett a tűz

Hatalmas pusztítást végzett a tűz

Több mint negyvenezer hektárnyi erdő és bozótos égett le egy hét alatt Chile déli részén, egy ember életét vesztette, több százat pedig kitelepítettek – közölték a hatóságok, egyes esetekben gyújtogatásra gyanakszanak.

Sebastian Pinera államfő helyi idő szerint kedden újságíróknak elmondta, feltehetőleg a La Nina néven ismert természeti jelentség és a légköri felmelegedés okolható a kiterjedt erdőtüzekért. A hatóságok ennek ellenére néhány esetben szándékos gyújtogatásra gyanakodnak.

Az egyik legnagyobb tűz a fővárostól 500 kilométerre délre fekvő Biobio sűrű erdőséggel borított vidékén tombolt, a hétvége óta 22,5 ezer hektárnyi növényzet és mintegy száz lakóház vált a lángok martalékává. Egy idős férfi, aki nem volt hajlandó elhagyni otthonát, életét vesztette; közel ötszáz embert biztonságos helyre menekítettek.

A mentési műveletekben több mint 1800 tűzoltó, erdész és katona vesz részt, a tűzoltáshoz helikoptereket és repülőgépeket is bevetettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.