Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2015. November 21. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Merkel és Hollande november 25-én Párizsban egyeztet a terrorellenes küzdelemről

Merkel és Hollande november 25-én Párizsban egyeztet a terrorellenes küzdelemről

Anegla Merkel német kancellár november 25-én Párizsban Francois Hollande francia államfővel a terrorizmus elleni együttműködésről egyeztet, az egy héttel ezelőtti 130 áldozattal járó párizsi merényletek nyomán

- jelentette be pénteken a párizsi német nagykövetség. A francia elnök jövő kedden Washingtonban Barack Obama amerikai elnökkel, csütörtökön pedig Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozik, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni közös katonai fellépésről egyeztessenek. Francois Hollande a két találkozó között fogadja szerdán Párizsban a német kancellárt egy kötetlen vacsora keretében.

A parlament két házának hétfői együttes ülésén elmondott beszédében Francois Hollande jelezte, hogy egységes, kiszélesített koalíciót szeretne létrehozni az Iszlám Állam ellen Szíriában és Irakban. A terrorszervezet vállalta magára a november 13-án hét párizsi helyszínen elkövetett merényletsorozatot.

Címkék: hollande, merkel, párizs, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.